Zwangerschapsyoga in Apeldoorn

Over zwangerschapsyoga bij CrossFit Unrestricted

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam continue en dat kan je behoorlijk uit balans brengen. Zwangerschapsyoga is een mooi manier om tijdens je zwangerschap bewust te worden van jouw lichaam, om tot rust te komen en te ontspannen. Alles draait om hoe jij je voelt en hoe je mee kunt bewegen met alles wat er gebeurt. Daarbij werk je tijdens de yogalessen aan een sterk lijf, dat je veerkracht vergroot.  

Waarom yoga tijdens zwangerschap

Gaandeweg je zwangerschap merk je dat de groeiende buik steeds meer invloed op je dagelijkse doen en laten heeft. Denk alleen al aan de kleding die niet meer past, het doen van de boodschappen en het aantrekken van je schoenen. En door de groei van de buik komt je ademhaling steeds hoger te zitten, waardoor even een trap oplopen een uitdaging kan worden. 

Maar voordat je de buik ziet, zijn je hormonen al druk in de weer om je lichaam van binnen voor te bereiden op je zwangerschap en de bevalling.  Denk bijvoorbeeld aan het hormoon relaxine dat ervoor zorgt dat de banden rond de gewrichten verweken. Zo wordt meer ruimte gecreëerd voor de baby en als voorbereiding op de bevalling. 

Ieder lichaam is anders en bij iedereen is de impact van de zwangerschap dan ook anders. Tijdens de yogalessen leer je, door een mooie balans tussen inspanning en ontspanning, mee te bewegen met alle ontwikkelingen. En daarnaast werk je aan een sterk lichaam dat je veerkracht vergroot. De ademhalingstechnieken vormen een rode draad en begeleiden je door de lessen heen, zodat je deze ook thuis en tijdens de bevalling kunt toepassen.  

Elk moment beginnen

Je kunt op elk moment van jouw zwangerschap beginnen met de lessen. De lessen zijn geschikt voor iedereen die op een fijne manier wil (mee)bewegen rond de zwangerschap. 

Zwanger en sporten programma

Zwangerschapsyoga is onderdeel van het ‘Zwanger en sporten’ programma. Daarmee kun je met jouw credits zelf kiezen of je deelneemt aan de Powermama lessen of aan de Zwangerschapsyoga. Dit kan per week verschillen. Het is mogelijk om een ‘Zwanger en sporten’ abonnement af te sluiten, een strippenkaart af te nemen of losse lessen af te nemen. 

Yoga abonnement – 5 credits per maand € 41,00
CrossFit / Yoga abonnement – 9 credits per maand € 59.,-
CrossFit Yoga abonnement – 13 credits per maand € 79,-
Strippenkaart – 10 strippen €  110,-

Over Joanne

De lessen Zwangerschapsyoga worden gegeven door Joanne. Joanne is als yogadocent opgeleid in India en werkt als gecertificeerd Yoga Alliance docent. “Yoga maakt jezelf sterker, weerbaarder en rustiger. Autonomie, competentie en verbondenheid zijn de basisbehoeften die centraal staan in mijn sessies. Dit is een topcombinatie om lekker in je vel te zitten. Het feit dat het doorwerkt in zoveel aspecten van het leven, maakt mij enorm enthousiast over Yoga.” Naast yogadocent is Joanne gecertificeerd Powermama coach. 

Yogability CrossFit Unrestricted