Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga is voor iedereen die zich sterker wil maken, flexibiliteit wil vergroten en meer in balans wil voelen. Deze populaire yogastijl is een krachtige vorm waarbij je lichaam en geest laat samenwerken door middel van fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie. Het kan helpen om stress te verminderen, het lichaam te ontspannen, de flexibiliteit te verbeteren, de bloedsomloop te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.

Hatha yoga is een van de meest populaire yogastijlen en wordt over de hele wereld beoefend. Tijdens de lessen werk je aan verbeterde flexibiliteit, kracht en stressvermindering. Doe mee en ervaar het zelf!

Voor iedereen

De  lessen zijn voor iedereen toegankelijk en zijn geschikt voor alle niveaus. Je bent welkom om mee te doen, ongeacht je leeftijd, mate van kracht, flexibiliteit en ervaring. Zowel fysiek als mentaal kun je baat hebben bij hatha yoga.

Enkele van de meest voorkomende asana’s die worden beoefend in hatha yoga zijn de zonnegroet, krijgershouding, neerwaartse hond, cobra en krijger 2. Deze oefeningen helpen om de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten en de houding van het lichaam te verbeteren.

Ieder lichaam is anders en dat betekent dat er altijd houdingen zijn die je als heel prettig ervaart, maar er ook uitdagende poses kunnen zijn. Er is hierbij geen goed of fout. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Het belangrijkste is dat je luistert naar de (on)mogelijkheden van je lichaam. 

Over Joanne

De lessen worden gegeven door Joanne. Joanne is als yogadocent opgeleid in India en werkt als gecertificeerd Yoga Alliance docent. “Yoga maakt jezelf sterker, weerbaarder en rustiger. Autonomie, competentie en verbondenheid zijn de basisbehoeften die centraal staan in mijn sessies. Dit is een topcombinatie om lekker in je vel te zitten. Het feit dat het doorwerkt in zoveel aspecten van het leven, maakt mij enorm enthousiast over Yoga.”