7 redenen om nu te starten met CrossFit

Met deze tips geen reden meer om je proefles CrossFit uit te stellen!

#1/7 Echt voor iedereen!

Als je bij CrossFit Unrestricted in Apeldoorn binnenstapt zie je een grote diversiteit aan sporters die in dezelfde groep trainen. Waar de één al sinds jaar en dag sport, heeft de ander helemaal geen sportieve achtergrond. Verlegt de één grenzen met een lege barbell, legt een ander er met gemak 100 kilo op. Los van wel of geen sportachtergrond, zien we ook vaak dat members in een bepaald element heel krachtig zijn en door de combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek juist werken aan de minder ontwikkelde skills. 

Hoe dit kan? De workouts zijn zo ontworpen dat iedereen ze kan doen. De intensiteit van de training wordt echter aangepast aan het individu, zodat in dezelfde training zowel een ervaren als een startende sporter worden uitgedaagd. Dit kunnen we doen doordat we in kleine groepen trainen en persoonlijke begeleiding heel belangrijk vinden.

#2/7 Geen training is hetzelfde

Elke nieuwe dag staat een nieuwe training op het programma. Geen dag is hetzelfde. De training bestaat uit functionele oefeningen waarbij je controle over je hele lichaam gebruikt. Duwen, (op)trekken, werpen, tillen, hardlopen, klimmen en springen. Geen machines waarmee je eenzijdig spiergroepen traint, maar kettlebells, barbells, dumbells, tractorbanden, zandzakken, touwen, ringen, pull up bars en niet op de laatste plaats je eigen lichaam. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het binnen CrossFit gebruiken om fitter en sterker te worden. Eén ding is zeker, verveeld raken is geen optie!

CrossFit Unrestricted in Apeldoorn

#3/7 Meetbare resultaten

Ondanks dat geen training hetzelfde is, kun je je progressie nauwkeurig volgen. Hiervoor werken we met de SportBit app, waarin je je resultaten logt. Je ziet dan heel eenvoudig hoe jouw ontwikkeling verloopt. Daarnaast zijn er de coaches met wie je elke les jouw intensiteit afstemt. Maar het belangrijkste: je voelt de vooruitgang zelf en daar gaat het om. Na de eerste CrossFit lessen zul je merken dat je je wat soepeler zult gaan bewegen, je misschien al wel sterker gaat voelen of dat je conditioneel de eerste stappen maakt. We horen ook dat blessure- of chronische klachten minder worden of verdwijnen. Als dat geen resultaten zijn…

#4/7 Niet alleen fysiek, ook mentaal

Zo op het eerste oog lijkt CrossFit vooral gericht op de lichamelijke ontwikkeling, het mentale gedeelte is misschien ook nog wel onderschat. Bij CrossFit verleg je namelijk continu je eigen grenzen. Dit komt door de manier van trainen en ook de community draagt hieraan bij. Het verleggen van grenzen en het bereiken van doelen geeft goede energie en dragen bij aan je zelfvertrouwen. Je zet door, wordt sterker en komt beter in je vel te zitten. Het kan heel goed zijn dat dit helpt om ook de grenzen in het dagelijks leven te overschrijden. Je zult nog eens verrast worden door wat je allemaal kan… 

CrossFit Unrestricted in Apeldoorn

#5/7 De community maakt je sterker

Bij CrossFit Unrestricted train je in een relaxte en unieke sfeer. Neemt niet weg dat je soms even echt alles geeft en volledig wordt uitgedaagd. Er is een fijne balans tussen een zware intensieve workout en een uurtje lol trappen en wat stoom afblazen. Dit doe je niet alleen en de community is dan misschien ook wel het belangrijkste onderdeel van iedere CrossFit box. De mensen maken de box. Doordat je in kleine groepen traint, leer je elkaar vrij snel kennen. Zeker de mensen met wie je op een gelijk niveau traint. Je begint en eindigt elke workout met de groep, waardoor je het gevoel hebt dat je samen aan het werk bent. En ook al ben je de laatste, je staat er niet alleen voor. De anderen slepen je door de laatste seconden heen. High five! 

#6/7 Persoonlijke aandacht

Bij CrossFit Unrestricted wordt veel aandacht besteed aan jouw ontwikkeling en techniek. Wij zijn ervan overtuigd dat het aanleren en onderhouden van de goede techniek de basis is van een gezonde ontwikkeling. Hierdoor is er altijd aandacht voor de goede uitvoering van de bewegingen. Of je nu net begint of al jaren CrossFit, het is altijd belangrijk om hier goed bij stil te staan. Dit voorkomt blessures of erger. Het trainen in een groep zorgt voor verbinding en draagt bij aan een positieve workout.  Je leert elkaar snel kennen en dat maakt dat tijdens de lessen niet alleen hard gewerkt wordt, maar ook hard gelachen wordt. En daar houden wij wel van!

#7/7 Verbeter je fitheid én je levensstijl

Je werkt bij CrossFit aan je algemene fitheid, waarbij je door de variëteit in bewegingen elk lichaamsdeel traint. Dit zal je dan ook al snel merken aan de veranderingen in je lichaam. Alle CrossFit trainingen zijn gebaseerd op functionele bewegingen die leiden tot meer kracht, een betere conditie en meer lichaamscontrole. Het zijn bewegingen die je in het dagelijks leven ook tegen kunt komen. Denk heel eenvoudig aan het gaan zitten op een stoel, het tillen van een zware boodschappentas of het duwen van een boodschappenkar. Een bijkomend voordeel van CrossFit: door te sporten zul je merken dat je lichaam ook andere behoeften krijgt als het gaat om bijvoorbeeld voeding. Hiermee wordt een gezonde leefstijl niet opgelegd, maar komt de verandering van binnenuit. Een sterkere motivatie is er niet.