CrossFit Unrestricted in Apeldoorn

CrossFit Unrestricted (Re)start programma

Om (weer) goed te beginnen

In de week van 11 september starten we weer met een nieuwe groep deelnemers aan het (Re)start programma. Dit programma is ontwikkeld voor mensen die een tijd niet hebben kunnen sporten. Dit kan door verschillende omstandigheden zijn, zoals het terugkomen na een blessure / revalidatie / Corona of een veranderde levensfase. Maar het programma is ook gericht op mensen die door gezondheidsredenen moeten gaan sporten, maar geen of weinig sportervaring hebben. 

De basis van het programma is CrossFit, maar we besteden tijdens de lessen extra tijd en aandacht aan ieders individuele situatie. Het programma duurt 12 weken,

Voor wie is het (Re)start programma

Het CrossFit Unrestricted (Re)start programma is voor iedereen die wil of moet starten met bewegen, maar door welke reden dan ook behoefte heeft aan een periode van extra begeleiding. Het beginnen met trainen na bijvoorbeeld een blessure kan spannend zijn. Waar de één veilig blijft trainen om herhaling van de blessure te voorkomen, wil de ander het liefst zo snel mogelijk doen wat voorheen ook kon. Beide brengen risico’s met zich mee en begeleiding van een gekwalificeerde coach kan helpen om het juiste tempo en de juiste schalingen te bereiken. 

En waar de één al jaren vertrouwd elke sportschool of CrossFit box binnen loopt, maakt een ander de eerste stappen over de drempel. Veelal gemotiveerd door gezondheidsredenen. Met de extra aandacht die we bieden, in combinatie met een kleine groep (max 8) willen we laten zien en vooral voelen dat CrossFit echt voor iedereen is. En dat iedereen kan bewegen. En dat je eerste les CrossFit een grote stap is naar een gezonde(re) levensstijl. Wat je sportieve achtergrond ook is, of je leeftijd, of je levensstijl, of…. 

Het (Re)start trainingsprogramma

CrossFit als basis
De basis van het (Re)start programma is CrossFit. CrossFit is voor iedereen die fitter en gezonder wil worden, ongeacht je leeftijd, fysieke gesteldheid of achtergrond. Het is een functioneel trainingsprogramma, waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd in één trainingsvorm. Hierbij is het trainingsprogramma zo ontworpen dat de oefeningen op elk niveau kunnen worden uitgevoerd. CrossFit is voor iedereen die fitter en gezonder wil worden, ongeacht je leeftijd, fysieke gesteldheid of achtergrond.

9 Fundamentele bewegingen
Tijdens het (Re)start programma staan de 9 basis bewegingen van CrossFit centraal. Gedurende de 12 weken worden deze bewegingen aangeleerd en vooral technisch goed doorgetraind, op jouw niveau. Ook behandelen we veel varianten op deze basis oefeningen zodat je deze ook herkent en goed kunt uitvoeren. Elke les wordt afgesloten met de WOD (Workout of the day). Hier ga je de aangeleerde oefeningen toepassen en maak je kennis met de verschillende vormen van de work-outs kennen. 

De trainingen
De trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en een intensieve training Workout of the Day (WoD). De onderdelen van de trainingen variëren dagelijks, maar je traint altijd met natuurlijke lichaamsbewegingen. Denk hierbij aan duwen, (op)trekken, werpen, tillen en hardlopen. In plaats van machines werk je met kettlebells, barbells, dumbbells, tractorbanden, zandzakken, touwen, ringen, pull up bars en is er ruimte om hard te lopen, sprinten, klimmen, liften, gooien en meer.

Het doel

Het doel van het (Re)start programma is om door extra persoonlijke aandacht en begeleiding na maximaal 12 weken mee te kunnen trainen in de reguliere lessen. Dat betekent dat je leert hoe je op een verantwoorde manier kunt trainen én welke eventuele schalingen voor jou van toepassing zijn op dat moment. We proberen ook je kennis en bewustwording op het gebied van jouw lichaam, training en voeding te vergroten. Niet alleen zul je hierdoor de trainingen beter begrijpen, maar het zal je ook helpen om veilig en gemotiveerd te komen trainen, elke keer weer. 

Kosten

De kosten voor het (Re)start programma bedragen deze maand eenmalig € 245,- excl. € 15,- inschrijfkosten. Hiervoor train je 12 weken lang, 2 keer in de week in een kleine groep (max. 10 personen) onder begeleiding van ervaren en betrokken coaches.