Een “Hero WOD” bij CrossFit is een speciaal soort workout ter ere van een overleden militair, politieagent, brandweerman of andere eerstehulpverlener die is omgekomen tijdens het uitoefenen van zijn of haar plicht. Deze workouts zijn bedoeld om respect te tonen voor hun opoffering en dienen als eerbetoon aan hun nalatenschap.

Hero WODs zijn meestal zware, uitdagende workouts die de moed, vastberadenheid en toewijding van de held waar ze naar vernoemd zijn, weerspiegelen. Deze workouts kunnen variëren in vorm en structuur, maar ze zijn allemaal ontworpen om atleten fysiek en mentaal uit te dagen.

De naam van de held waar de WOD naar vernoemd is, wordt vaak onthuld voordat de workout begint, en atleten worden aangemoedigd om tijdens de workout te denken aan de persoon ter ere van wie ze de oefeningen uitvoeren.Het doen van een Hero WOD is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een emotionele ervaring die deelnemers herinnert aan het opofferingsgezindheid en de moed van degenen die hun leven hebben gegeven om anderen te dienen.

Elke Hero WOD heeft zijn eigen naam en verhaal, en CrossFit boxen over de hele wereld voeren regelmatig deze workouts uit om respect te tonen voor de helden die ze vertegenwoordigen. Het doen van een Hero WOD is niet alleen een manier om fit te blijven, maar ook om stil te staan bij het offer dat anderen hebben gebracht voor de veiligheid en het welzijn van anderen.