CrossFit Unrestricted Blog en FAQ.

Kijk eens of je hier de informatie vindt die je zoekt.

Als je begint met CrossFit zul je nog niet gelijk je hele kledingkast vol hebben hangen met CrossFit kleding. Dat hoeft ook zeker niet. Maar wanneer je in de loop van de tijd schoenen, kleding of wat spullen wilt aanschaffen, dan hebben we een paar tips waar je op kunt letten.

Schoenen
Je schoenen zijn één van de belangrijkste onderdelen van je outfit. Omdat je schoenen voor veel verschillende workouts geschikt moeten zijn, train je het beste op een allround sportschoen. Ontwikkel je je verder in de sport, dan is een aparte weightlifting schoen een goede aanvulling. Ook een hardloopschoen helpt je dan bij lange afstanden, maar dit komt niet zo vaak voor.

Een goede schoen helpt je bij je houding en techniek. Waar moet je dan op letten? Het belangrijkste is natuurlijk dat de schoenen comfortabel zitten. Een open deur, maar wel heel belangrijk. En verder:

Is een flexibele, maar stevige zool prettig tijdens de workout;
Haal je meer stabiliteit uit je schoen wanneer het verschil tussen je hiel en je voorvoet maximaal 4 mm is;
Is het voor je voet (en je omgeving) prettig als de schoen van ademend materiaal gemaakt is;
Is een goede CrossFit schoen zo licht mogelijk;
Is pasvorm echt heel belangrijk. Zorg dat je voldoende ruimte hebt bij je tenen;
Hebben sommige schoenen aan de buitenkant een extra griplaag, dit helpt o.a. bij de rope climbs.
Broek
Een goede broek is natuurlijk voor elke sport belangrijk. En of je nu liever in een korte of lange broek traint, dat maakt niet uit. Bij CrossFit zijn er wel twee dingen waar je beter even stil bij kunt staan. Een hardloopbroek is op zich een fijne broek om in te CrossFitten, maar het ritsje achterop gaat heel vervelend worden wanneer sit ups de workout sieren. Met het squaten is het dan weer fijn dat je een hoge band hebt, test daarom goed of je broek squatproof is, dan hoef je je daar geen zorgen over te maken tijdens de workout. Er zijn genoeg andere dingen die je aandacht dan beter kunnen gebruiken 🙂

Sokken
Train je graag in een korte broek, dan zijn hoge sokken wel een aanrader. Je beschermt je schenen tegen een box jump die niet goed uitpakt. Ook bij het liften van gewichten is het prettig om je schenen te beschermen. Goede CrossFit sokken ventileren en geven een comfortabel gevoel.

Springtouw
Natuurlijk hangen in de box genoeg springtouwen om je workouts mee te doen. Toch kan het fijn zijn om je eigen touw te kopen. Deze stel je af op je eigen lengte, zodat deze altijd gelijk klaar is om te gebruiken. Met een eigen touwtje, kun je je double unders ook thuis oefenen, hoezee! Een springtouw dat je voor CrossFit gebruikt is veel dunner en wendbaarder dan een gewoon springtouw. (verkrijgbaar in de box)

Gymnastiekleertjes
Voor de bescherming van je handen tijdens grote hoeveelheden pull ups, toes to bars etc. kunnen gymnastiekleertjes helpen. Ze verminderen de frictie tijdens de bewegingen en kunnen blaren of kapotte handen voorkomen. (verkrijgbaar in de box)

Heb je meer vragen over CrossFit kleding of uitrusting, spreek één van de coaches even aan. Zij hebben zelf ook de nodige ervaring en helpen je graag verder.